Koruissa mikään ei ole mahdotonta

Koruissa mikään ei ole mahdotonta

27.05.2019

Haluatko ihan omanlaisen ja ainutlaatuisen kihlasormuksen? Tai haluatko suunnitella vihkisormuksen itse?

Kulta-Gabriel tekee koruja myös asiakkaan toiveiden mukaan.

Tilaustöitä tehdään ihan laidasta laitaan. Viime vuosina koruista on tullut aiempaa raskaampia, enemmän timantteja. Isovanhempien vanhoja sormuksia uudistetaan paljon, tai sitten niistä tehdään kokonaan uutta, kertoo kultaseppämestari Kimmo Kiljunen KultaGabrielista.

Monella asiakkaalla on omia näkemyksiä toiveistaan.

Parempi onkin niin, että asiakas tietää edes suunnilleen, mitä haluaa, ja sitten yhdessä kehitetään ajatuksia eteenpäin. Hulluja ajatuksia ei oikeastaan ole, ja melkein mikä vain on mahdollista, Kiljunen sanoo.

Hän kutsuu itsesään vanhan koulukunnan sepäksi: koulutukseen kuului kokonaisvaltainen palvelu, suunnittelu ja tekeminen.

Kun meiltä tilaa, tietää, että meillä tehdään kaikki alusta loppuun.

Nykyisin häitä suunnitellaan jopa vuosia. Niihin liittyy suuria tunteita, ja sormuksen teettäminen on osa prosessia. Kun sepän tapaa henkilökohtaisesti ehkä useitakin kertoja, sormuskin henkilöityy ihan toisella tavalla kuin netistä tilaamalla, Kiljunen kertoo.

Kulta-Gabrielin materiaalit ovat lähes kaikki kierrätettyjä. Kultasepät ovatkin maailman vanhimpia kierrättäjiä, Lappeenrannan Tapavainolassa töitä tekevä Kiljunen sanoo.

Timantit tulevat tunnetuilta tukkukauppiailta – niitä ei ole tuotettu lapsityövoimalla.

Kaikki Kulta-Gabrielin työt eivät ole tilaustöitä. Määrällisesti suuren osan muodostavat kultasepänliikkeisiin tehtävät korut. Niitä menee sekä pääkaupunkiseudulle että Lappiin. Ostajina ovat turistit.

Ainakin tällä toimialalla fakta on, että 80 prosenttia matkailijoista on pääkaupunkiseudulla. Matkailijoita kiinnostaa varsinkin spektroliitti – se on Suomen ainoa vientikelpoinen korukivi. Lappiin teemme enemmän puolivalmisteita: hopeaosat tulevat meiltä ja paikalliset yritykset viimeistelevät.

Tilaustyöt ovat korostuneet viime vuosina.

Kun matkustaminen on lisääntynyt ja internetistä on helppo katsoa tarjontaa, ihmiset ovat huomanneet, että voi hankkia myös jotain ihan muuta kuin mitä on valmiina tarjolla. Ja oman korun tekemisessä me autamme, Kiljunen sanoo.

Esimerkkejä Kulta-Gabrielin töistä ja yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta http://www.kulta-gabriel.fi/.

Teksti ja kuvat: Antti Rinkinen, Rinkisen Jutut, https://rinkisenjutut.fi/

 

 

OLE OSA ETELÄ-KARJALAN TARINAA

Karjalove kerää eteläkarjalaisia yrityksiä verkostoitumaan, kehittämään yrittäjyysilmapiiriä sekä tekemään rempseää karjalaista meininkiä entistä tunnetummaksi!

Karjalove-tunnuksen saanut yritys on eteläkarjalaisomisteinen, paikallista osaamista hyödyntävä, luotettava tekijä, joka tunnetaan laadukkaista tuotteistaan ja hyvästä palvelustaan.

NÄYTÄ SUN KARJALOVE – LIITY MUKAAN!

Liittymällä Karjalove-verkostoon yrityksesi saa käyttöönsä Karjalove-materiaalit, näkyvyyden verkkosivuilla ja tapahtumissa sekä yrittäjäyhteisön tuen.

JA MIKÄ TÄRKEINTÄ,

Karjalove-merkistä kuluttajat tietävät, että asioimalla yrityksessäsi, he tukevat paikallista osaamista!

Ota yhteyttä ja tiedustele lisää:
Pasi Toropainen
Puh: 050 495 6888
pasi.toropainen@yrittajat.fi